^ Back to Top

Alapítványunk Működését Támogatja


Támogatóink

1% felajánlás

 

Facebook

Bemutatkozás

Az Alapítvány 2011-ben stagnáló tevékenységet végzett, mely a tagok nem eléggé aktív munkája, valamint az alapító államosítása miatti teendők következtében alakult így. Fontos megemlíteni az előzményeket, mivel ezek mutatják be kellően az Alapítvány eddig végzett tevékenységét: 2009. március 2-án jegyezte be a BAZ. Megyei Bíróság Alapítványunkat, elsődlegesen polgári védelmi és tűzoltási tevékenység besorolással, közhasznú tevékenység végzésével, Szendrő Város Önkormányzatának Hivatásos Tűzoltósága alapításával. Az Alapítvány kuratóriuma 4 főből állt, ebből 2 fő az alapítóval munkaviszonyban. Az első év tevékenysége az adományok gyűjtésére valamint az alapítvány munkájának, szolgáltatásainak megismertetésére korlátozódott. Kiadásai csak a működéssel kapcsolatban jelentkeztek. 2010-ben, a május-júniusi nagy árvízek után, a Magyar Jégkorong Szövetség hathatós segítségével komoly adományt kaptunk a jégkorongos társadalom részéről. 2011-ben sajnos továbbra sem történt hatékony munkavégzés, a kuratóriumi tagok visszahívásán gondolkodott az alapító, de elnapolásra kerültek ezek a feladatok, mert 2012. január 1-től az alapítót a magyar állam beintegrálta a katasztrófavédelem szervezetébe, így 2012-ben sem folyhatott hatékony munka az alapító szakmai és egyéb elfoglaltságai miatt. 2012. november 7-én jutott el oda az alapító, hogy átalakítja az alapítvány kuratóriumát, valamint tevékenységi körét bővíti.

 Az alapítvány célja: 

 • A Szendrői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületének és eszközállományának fejlesztése, különös tekintettel az egyéni védőeszközök, mentőfelszerelések, egyéb tűzoltási eszközök, járművek beszerzéséhez szükséges források részben vagy egészben történő megteremtésével.
 • Anyagi segítségnyújtás a hivatásuk teljesítése során életét vesztő, esetlegesen sérülést szenvedő tűzoltók és családtagjai számára.
 • A hivatásos tűzoltók rekreációját, pihenését, sportolását és kényelmét szolgáló eszközök beszerzésének, szolgáltatások igénybevételének részben vagy egészben történő támogatása.
 • Tűzvédelemmel kapcsolatos tevékenység koordinálása, a megelőző, felvilágosító és propaganda tevékenység erősítése, szóróanyagok terjesztése, tűzvédelmi vetélkedők, kiállítások szervezése; a tűzvédelem területén szerzett tapasztalatcsere segítése.
 • A múlt emlékeinek felkutatása és megőrzése, nemzetközi kapcsolatok kialakítása, ápolása.
 • A tűzkárok megelőzése, tűzvédelmi hiányosságok megszüntetése érdekében a szervező, oktató, megelőző tevékenység támogatása, oktató tevékenység szervezése, bonyolítása.
 • az Alapítvány célkitűzéseinek megvalósítását segítő, illetve biztosító szakember gárda képzésének támogatása pályázati rendszerben.
 • Közművelődési közösségi színtérként:
  • a Bódvavölgye térség tűzoltó hagyományainak feltárása, megismertetése, a helyi művelődési szokások gondozása, gazdagítása,
  • az ismeretszerző, az amatőr alkotó, művelődő közösségek tevékenységének támogatása,
  • a különböző kultúrák közötti kapcsolatok kiépítésének és fenntartásának segítése,
  • a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez a feltételek biztosítása,
  • egyéb művelődést segítő lehetőségek biztosítása: tűzvédelmi, katasztrófavédelmi célú művelődési lehetőségek fesztiválok, rendezvények, gyerek, illetve családi programok, kiállítások, táborok, vetélkedők, tanfolyamok, előadássorozatok formájában.